Βιογραφικό

Η κα Νισκοπούλου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996.

Πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ειδικεύεται στην Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας και στις Παθήσεις Αμφιβληστροειδούς. Έχει εξειδικευθεί στις παραπάνω παθήσεις –fellowship in Medical Retina- στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα κλινικά και ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως.

Από το 2003 εργάζεται ως χειρουργός καταρράκτη και ειδικός παθήσεων αμφιβληστροειδούς (διαβητικές αλλοιώσεις, εκφύλιση ωχράς κηλίδας, αγγειακές παθήσεις, ογκολογία οφθαλμού, γενετικά νοσήματα) σε νοσοκομεία της Ελλάδας και της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει επιμελήτρια στο Frimley Park Hospital, διευθύντρια (Consultant) στο Hinchingbrooke Hospital και πρόσφατα στο Croydon University Hospital του Λονδίνου όπου είναι επίσης, διευθύντρια του τμήματος Ελέγχου Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας.

Στην Ελλάδα, συνεργάζεται με σύγχρονα Οφθαλμολογικά Κέντρα, όπου χειρουργεί και εκτελεί συμπληρωματικές οφθαλμολογικές εξετάσεις. Είναι Συνεργάτης στο Ιασώ General, στο Eye Day Clinic και στο Κέντρο Ωχράς Κηλίδας.

Είναι Διδάκτωρ του τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή της είχε θέμα: ‘Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) και κυστοειδές οίδημα ωχράς κηλίδας μετά από αφαίρεση καταρράκτου’.

Δημοσιεύει ξενόγλωσσες εργασίες σε peer review journals, ενώ είναι η ίδια κριτής ξενόγλωσσων εργασιών.

Συμμετέχει σε πλήθος Πανελληνίων και Διεθνών Συνεδρίων με εργασίες και ομιλίες σε φροντιστήρια και στρογγυλές τράπεζες.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής Αθηνών. Συμμετέχει σε ομιλίες της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Α΄Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής, στο τμήμα Αμφιβληστροειδούς στο ΓΝΝΑ ‘Γ. Γεννηματάς’ επί 6ετίας, έως τον Μάιο του 2014.

Έχει προσφέρει εθελοντικό, χειρουργικό έργο στο Jyan Jyoti Christian Hospital στην Ινδία. Προσφέρει εθελοντικό έργο στην Αθήνα σε επιλεγμένους συλλόγους.

Τον Ιανουάριο του 2016 εκλέχτηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειούς – Αμφιβληστροειδούς», θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.

Διατηρεί ιατρείο στο Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευής 118, τηλ. 210-68 55 800.


Βιβλίο

Β. Ν. Παπαστρατηγάκης. Εγχειρίδιο παθήσεων ωχράς. Ιατρικές εκδ. Λίτσας, 2010

 • Κεφάλαιο 18. Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς. Σελ. 233-266.
  Συγγραφείς: Μαρία Νισκοπούλου, Βύρων Παπαστρατηγάκης
 • Κεφάλαιο 19. Αντι-αγγειογενετικοί Παράγοντες και Οφθαλμική Νεοαγγείωση. Σελ. 267-278.
  Συγγραφείς: Μαρία Νισκοπούλου, Παναγιώτης Μασαούτης

 • Εισηγήσεις

  Σύγχρονη Αντιμετώπιση Διαβητικού οιδήματος Ωχράς.
  Μ. Νισκοπούλου, Α. Κωτσόλης, ΙΔ Λαδάς
  42° Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, 2009, Κρήτη.